sunnuntai 26. tammikuuta 2014

NO SE TOMAATTISOOSI

Tänään meidän keittiössä hauduteltiin sunnuntain kunniaksi Henri Alenin tomaattikastiketta, tietty siitä kuulusasta tomaattimurskasta. Some-ruokaa parhaimmillaan, kukapa ois uskonut että tomaattimurskasta tulee tämmönen hitti!
  Image and video hosting by TinyPic

Henri Alenin tomaattikastike

Yksi purkki Mutti-tomaattimurskaa, tai muuta ”hyvänmerkkistä” murskaa
Yksi pieni sipuli
Kaksi pientä valkosipulin kynttä
0,6 desilitraa oliiviöljyä
0,5 teelusikallista sokeria
Halutessasi appelsiinin kuorta ja punaviiniä 0,5 desilitraa

Valmistus: 
1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä.

2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu... Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Sekoita koko ajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, lisää kaksi kuorimaveitsellä tehtyä palaa appelsiinin kuorta. (Niitä ei syödä, vaan ne antavat vain makua.) Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin!


Me lisättiin vielä pastan päälle hyvää naudan paistijauhelihaa, basilikaa ja vähän fetaa. Oli aika hyvvää, mutta voisin kyllä kuvitella syöväni tuota soosia ihan ilman sen kummempia lisukkeitakin!!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti