torstai 28. marraskuuta 2013

KARAMELLISOIDUT VERIGREIPIT

En ihan tiiä miten tässä näin pääsi käymään, etten oo kirjottanu tänne koko marraskuun aikana ku kerran. Aattelin nyt rikkoa tämän piinaavan hiljaisuuden ja jakaa ihanan aamupalavinkin! 

Kyseessä on karamellisoidut verigreipit, jotka on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi herkullisia. Bongasin tän ohjeen joskus viime talvena jostain (ehkä jostain blogista?) ja sillon tein näitä tosi usein. Sillon talvella taitaa greipit olla parhaimmillaan, mutta oli ne näin marraskuussakin ihan hyviä!


Tosiaan, tarvitset mehukkaan verigreipin ja sokeria (puoli greippiä per nenä on ihan sopivasti!). Ekaksi väännetään uunin grillivastukset täysille ja sitten halkastaan greippi ja ripottellaan päälle noin ruokalusikallinen sokeria (itse käytän aina ruokosokeria). Greipit asetellaan uunivuokaan ja sitten vaan vuoka uuniin lähelle grillivastuksia. Pidä uunissa kymmenisen minuuttia, kannattaa tietty välillä kurkata uuniin ettei greipit kärähä. Greipit on valmiit kun sokeri on sulanut. Näiden syöminen voi olla vähän sottasta hommaa, mutta sitä voi helpottaa leikkaamalla hedelmälihan vähän pienempiin osiin. Sitten vaan lusikka käteen ja herkuttelemaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti