KEKSIPOHJA:
300 grammaa digestivekeksejä
150 grammaa voita
TÄYTE:
600 grammaa tuorejuustoa
2½ desilitraa maitorahkaa
2 ruokalusikkaa sulatettua voita
1 desilitra sokeria
1 desilitra maissitärkkelystä
2 teelusikkaa vaniljasokeria
3 munaa
1 desilitra kuohukermaa
200 grammaa valkosuklaata
LISÄKSI:
2 desilitraa marjoja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit tehosekoittimessa.
3. Sulata voi ja sekoilta se keksinmuruihin.
4. Painele muruseos irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
5. Kypsennä pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia ja jäähdytä.
6. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi kulhossa.
7. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
8. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan vatkaten seokseen ja lisää lopuksi kerma.
9. Paloittele suklaa ja sulata palat vesihauteessa. Sekoita lämmin suklaa juustoseokseen.
10. Levitä juustoseosta ja marjoja vuorotellen keksipohjan päälle, lopeta marjoihin kakun pinnalla.
11. Kypsennä juustokakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, kun pinnasta on tullut kullankeltainen, jotta se ei tummu liikaa.
12. Katkaise uunista virta ja jätä kakku jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.
En tiiä mitä tapahtu, mutta unohin ite lisätä kerman tuohon seokseen... Hyvää tuli silti! Tätä ei sais varmaan myöntää, mutta inhoan vesihauteen kanssa värkkäämistä, joten sulatan suklaan aina ihan vaan kattilassa levy ykkösellä. Ei muuta lisättävää!
(Ohje Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala!)
Eikä tää kakku näyttää taas niin herkulliselta!! Pakko varmaan joululomalla koikeilla onnistuuko multa tän teko, tai sitte suosiolla pyydän äitiä leipomaan haha :-))
VastaaPoistakannattaa kokeilla! ei oo mikään vaikee tehä, vaikka noita vaiheita onki aika paljon :-) tai hei, leipokaa äiskän kaa yhessä!
Poista